Infrarood verwarming met infrarood paneel

Traditionele verwarming met een cv-ketel kent een aantal belangrijke nadelen ten opzichte van een infrarood paneel. De ketel verwarmt water en geeft via radiatoren warmte af aan de lucht in een ruimte. Deze warme lucht stijgt op, gaat circuleren en warmt uiteindelijk de gehele omgeving op. Toch zijn er met deze methode vaak nog koude plekken in huis, bijvoorbeeld in de buurt van ramen.

Een infrarood paneel is in de meeste gevallen bevestigd aan het plafond of de muur en verwarmt de mensen in een ruimte direct. Zij stralen deze warmte vervolgens weer uit naar de rest van de omgeving. Net zoals de aarde de warmte van de zon afgeeft aan de lucht, geeft een mens de warmte van een infrarood paneel af aan zijn of haar omgeving. Dit is een bijzonder comfortabel gevoel.

Infrarood paneel kopen: wat is de prijs?

Een infrarood paneel is daarnaast energiebesparend ten opzichte van andere vormen van verwarming, omdat niet de gehele ruimte opgewarmd hoeft te worden. De prijs van infrarood verwarming is met name afhankelijk van de grootte van de gebruikte panelen. Bij Infraroodpanelen Parkstad vindt u al infraroodpanelen vanaf minder dan 200 euro.

Een groot voordeel van een infrarood paneel is dat het niet constant actief hoeft te zijn. Wanneer de omgeving eenmaal de ideale temperatuur heeft bereikt, kunnen de infrarood panelen met behulp van een thermostaat automatisch lager worden gezet of zelfs worden uitgeschakeld. Hierdoor is de prijs van de energierekening waarschijnlijk een stuk lager dan u had verwacht.

Neem Contact met ons op 

De brede toepassingen van een infrarood verwarmingspaneel

Een infrarood paneel kan in vele situaties en omgevingen worden toegepast. Infrarood verwarming is bijvoorbeeld bijzonder populair in de badkamer, maar kan in principe in elke willekeurige ruimte worden ingezet. Infraroodpanelen zijn niet alleen geschikt als hoofdverwarming, maar ook als bijverwarming in koude omgevingen zoals zolders of garages.

Bij Infraroodpanelen Parkstad kunt u kiezen uit een breed assortiment trendy infraroodpanelen met een groot gebruikscomfort. Traditioneel hoge verwarmingskosten behoren hiermee definitief tot het verleden. Wilt u meer informatie over een infrarood paneel of de mogelijkheden op het gebied van infrarood verwarming? Vul dan het contactformulier in of bel naar +31(0)638101510.

© 2023 - 2024 Infrarood Panelen Parkstad | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel