• De grootste collectie Infrarood Verwarming
  • Advies op maat
  • Montageservice
  • Showroom op afspraak te bezoeken

Infrarood panelen gependeld monteren

Gepubliceerd op 22 februari 2022 om 20:52

Een opdracht om infrarood panelen te monteren in 2 grote slaapkamers, aan plafonds met een hoogte van 3 meter.

Wij hebben daar verschillende opties voor, zoals de thermo Up Ceiling, maar in dit geval wilden de bewoners infrarood panelen van Sunpower.

Echter, deze panelen zijn prima om te gebruiken tot een plafondhoogte van 2.7 meter, maar met deze hoogte moesten wij iets anders verzinnen.

We hebben voorgesteld om de panelen verlaagd op te hangen, zodat de warmte toch snel voelbaar is.

Zodoende zijn we de infrarood panelen gaan pendelen, dat wil zeggen aan kettingen hangen tot de gewenste hoogte. 

Groot voordeel van Infrarood panelen pendelen: U bespaart energie.

Met pendelen is het zeer van belang dat de maten precies goed uitkomen, anders hangt een paneel al snel scheef, in allerlei richtingen. Omdat in een verlaagd plafond het rachel of regelwerk vrijwel nooit op de juiste plek zit voor deze ophangpunten, hebben we gebruik gemaakt van multiplex platen, iets groter gezaagd dan de maat van de panelen (115 x 75), en deze dwars door diverse plafonds ;) gemonteerd in de verdiepingsbalken.

Op de multiplex panelen kunnen we de ophanging al van tevoren monteren.

Met een laser zorgen we voor een mooie strakke lijn, en dan is het een kwestie van schakeltjes tellen voor de juiste hoogte. 

Meestal moeten hogere ruimtes verwarmd worden met (duurdere) panelen met hogere wattages, omdat ze meer afstand moeten overbruggen om de warmte goed voelbaar te maken, maar deze oplossing is efficiënt in veel gevallen, denk ook eens aan werkruimtes, hallen en loodsen.


«