• De grootste collectie Infrarood Verwarming
  • Advies op maat
  • Montageservice
  • Showroom op afspraak te bezoeken

Infrarood panelen versus electrische kachels

Gepubliceerd op 13 januari 2022 om 11:55

Electrische verwarming staat in de volksmond gelijk aan duur verwarmen.

Infrarood panelen werken ook op elektriciteit, maar deze manier van verwarmen heeft niets te maken met de elektrische kacheltjes, aircosystemen, ventilators, olie gevulde radiatoren enzovoorts.

Ze kunnen zeer goedkoop zijn, maar zijn bijzonder inefficiënt, en dus duur in verbruik. 
Infrarood verwarming is een nieuwe zuinige en gezonde manier van elektrische verwarming, dus het tegengestelde van de verwarming die u reeds kent.

Elektrische kacheltjes, goedkoop is duurkoop!

U kunt natuurlijk kiezen voor een elektrische kachel, en soms is de aanschaf goedkoper, daar tegenover staat een energieverbruik dat tot 6 maal hoger is dan het verbruik van een infrarood paneel bij dezelfde warmte afgifte.

Een goed alternatief voor een warmtepomp.

Daarnaast is infrarood verwarming een goed alternatief als het gaat om warmtepompen. Het grote voordeel van een warmtepomp is dat een ruimte ook gekoeld kan worden.
Ten opzichte van een bodemwarmtepomp zijn de kosten van een infraroodpaneel veel lager zowel als het gaat over aanschafkosten, maar ook op het gebied van isolatie. Een minimale isolatiewaarde RC 3,5 is vereist.
Een luchtwarmtepomp is de voordelige keus bij de warmtepompen, echter deze is weer minder efficiënt. En dat merkt u weer in het energieverbruik in de winter!
Bij verwarming door infrarood panelen heeft u bovendien geen onderhoud meer!

Infrarood paneel: Een 360 graden radiator!

Dat infrarood panelen veel zuiniger zijn komt door de bijzondere manier van verwarmen. Bij infrarood verwarming wordt de opgewekte warmte energie afgegeven aan de objecten.
Hiermee bedoelen we muren, vloeren, objecten in de ruimte zoals een bankstel, tafels, plafonds, al deze objecten kunnen deze warmte straling opnemen, opslaan en weer afgeven aan de ruimte.
Het grote voordeel om deze energie op te slaan in de objecten is dat ze veel beter energie vasthouden dan lucht.
Dit betekent, dat als u kiest voor infrarood panelen, de ruimte waarin u de panelen toepast verandert in een grote radiator!
En nog een enorm voordeel: Mocht u een raam opendoen, houdt u toch een behaaglijk gevoel, omdat de warmte gebufferd is in de objecten.

De panelen verwarmen niet direct de lucht, zoals de centrale verwarming doet. Want warme lucht verwarmt vooral uw plafond…

 

Wij hebben vele merken panelen getest, en hebben daarbij ook inefficiënte panelen ontdekt. Er zijn panelen in omloop die goedkoper lijken, maar veel minder rendement hebben dan goede panelen. 

Wij bieden goede panelen met een hoge afstraling, en voor iedereen is er een passend paneel te vinden.


 »